Wednesday, December 7, 2011

USTAZAH PILIHAN


kalau dulu, akue pernah bercerita tentang 
IMAM MUDA
sekarang, rancangan USTAZAH PILIHAN pula menarik minat akue
lately, i've been watching this tv show
rancangan nie merupakan program realiti tv terbaru
dari astro OASIS yang memaparkan 
pencarian seorang ikon Muslimah yang sejati.
bagus tak?
disamping rancangan imam muda, 
dimana pemimpin berdakwah,
wanita juga boleh turut sama berdakwah
selain itu, ia memaparkan 
bagaimana pentingnya untuk memikul tanggungjawab
sebagai seorang isteri atau ibu,
malahan lebih dari itu,
muslimah dilihat sebagai pemimpin generasi akan datang.
walaupun rumah tade astro, but i still can watch it
especially bila makcik balik kg
mesti die bawa balik astro
nnti boleh laa tengok astro oasis





nak tahu tak? 
dalam rancangan nie, akue paling suka dgn MUDIRAH
nama dia, Dr. Robiah Kulop Hamzah
nanti klau tak kenal search kat facebook ea
kat web ustazah pilihan pun ade...
actually, akue suke sbb
cara dia, penampilan dia bagus
lagi2 dgr cara dia cakap, ala-ala jawa gitu
tapi seronok lah
insyaallah dakwah die memberi kesan kepada umat islam
and one more thing,
klau dalam IMAM MUDA akue minat Najdi kan?
tapi dalam USTAZAH PILIHAN?
cube teka sape nie....???



inilah dia...
USTAZAH SITI ;)
comel tak?
suke tengok dia... cara dia cool sajaa
untuk makluman, dia salah seorang finalis ustazah pilihan
dan alhamdulillah mendapat tempat
KETIGA
semoga dia meneruskan dakwahnya diluar sana
untuk mengekalkan akidah umat islam zaman sekarang
kata orang,
"kalau nak cari calon isteri, cari macam dieorg"
hehe...
doakan akue semoga menjadi wanita solehah seperti mereka
bkn untuk suami sajaa
ini juga demi kepentingan hidup dan diri sendiri

Dakwah itu satu kewajipan bagi setiap insan muslim yang mengaku bersaksi dengan kalimah suci 'Laailahaillallah Muhammadurrasulullah'.

"Kenapa kita perlu berdakwah? Bukankah kita ini khalifah Allah? Manusia ini tidak sempurna, ada sahaja kesilapan yang sengaja dibuat ataupun tidak sengaja. Namun, itu bukanlah alasan untuk tidak terus berdakwah. Manusia bebas menggunakan apa sahaja wasilah yang ada, selagi ia tidak bercanggah dengan syarak."


renung-renungkan dan selamat beramal!!! 

No comments:

Post a Comment