Wednesday, December 14, 2011

DREAMS BECOME TRUE..!!??



disember, diseMBER, DISEMBER!
talking about this month, give us [ PMR candidates ]
a TRAGEDY!
waiting for the results.
o.O sama ada NICE or NOT the result is...
hanya tuhan sajaa yang tahu. right?
so, kita just tunggu... 
9A..!!?? boleh ke...?? cik cendawan..!!??
bak kata UNIC, insyaallah boleh~
doa, doA, dan terus BERDOA...

Daripada Abdullah ibn Abbas ra, bahawa Rasulullah pernah berdoa: "Ya Allah aku berserah kepada engkau, aku beriman kepada engkau, aku bertawakal kepada engkau, aku kembali kepada engkau dan aku berjuang kerana engkau. Ya Allah, aku berlindung dengan kemuliaan dan kekuatan engkau, tiada Tuhan yang aku sembah melainkan engkau, janganlah aku disesatkan. Engkau yang hidup dan tidak akan mati sedangkan jin dan manusia semuanya akan mati (Muttafiqun alaih)". (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

ادْعُواْ رَبَّكُمْ تَضَرُّعًا وَخُفْيَةً إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ
BerDoalah kepada Tuhanmu dengan berendah diri dan suara yang lembut. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang melampaui batas.
(Surah Al-A'raf 7: Ayat Ke 55)




cakap pasal result, teringat jugak laa dekat kawan2 teRsayang~
terkenang kembali wajah2 budak SELANDAU!!
*rindu tersangat pada BATCH SE7ENTH GENERATIONS
ingat lagi ta? dulu kalau blajo
bukan serious sangat ponn.. memain jek.
ade yg suke tidoo, homework ta siap
macam2 laa.. kadang2 pikir balik,
PMR punn ta rase sgt macam pmr
sbb da selalu sangat exam, jadi da terbiase
*rindu dewan peperiksaan form3, aras 3 bangunan sekolah
bilalah lagi akue akan rajin melangkah ke sana lagi yek..!?
tapi tulah... risau jugak dgn result akue nie
JUST HOPE MY DREAMS COME TRUE!
semoge menjadi realiti nakkan, keputusan cemerlang,9A
sebelum pekse sume bkn main,
setiap malam solat hajat 
dan 
surau lah yg paling dekat di hati
budak2 yang ta pernah2 rajin gi surau pun, akan pergi
betapa semangatnye nak PMR!
semoga itu bkn dianggap sebagai lakonan semata
bile tibe peperiksaan yg penting sebegini
lepas exam, teruskan! jangan ditinggalkan!
kene istiqamah jugak sebenarnye
kadang2 akue sendiri pun terlupe nak buat
ye lah, akue bknlah seorang ustazah,
yang layak untuk menasihati
tapi sebagai hamba Allah yg dkategorikan sbgai umat islam
juga ada tanggungjawab utk saling mengingati



entah kenapa, akue mmg ta boleh maafkan diri sendiri
if I can't get colourful result
maybe sbb dlu suke2 main-main kot.
tak serious bile blajar
but, kalau result di tangan akue
menunjukkan simbol A dr atas smpai bawah
*kire 9A laa tuhh
memang akue patut bersyukur
dengan keajaiban dan kekuasaan Allah SWT
hhmm... tak kisah laa ape2pun kann...

Jika Allah cepat makbulkan doamu,
Maka itulah kasih sayang Allah buatmu,
Jika Allah lambat makbulkan doamu,
Maka Allah ingin mengujimu,
Jika Allah tidak makbulkan doamu,
Jangan kamu salah anggap bahawa
Allah tidak mempedulikanmu,
Sebaliknya Allah telah merancang sesuatu
yang lebih baik untukmu,
Ketahuilah kasih sayang Allah melebihi 
kemurkaanNya...

No comments:

Post a Comment