Wednesday, December 7, 2011

OUCHH!



can't you see that?
it's hurt...
for the first time. for the first time maybe??? =.=
saje nak berkongsi cerita.
ianya berlaku tanpa akue sedari.
waktu Karnival 1Murid 1Sukan,
someone force me to participate in silat olahraga
actually tade la rase terpaksa sangat
bkn malas nak masuk
just tetibe rasa takut kalah pulak
ye lah...
dah lama gile kot tak bersilat nie
so, after akue dah beraksi, 
ceyh~ "beraksi"!!!
akue perasan yang jari akue macam terasa sakit
tak boleh nak genggam and tak boleh nak tegak sepenuhnye
time tu akue just anggap maybe sengal2 dan lenguh je kot.
lama2....
jadi bengkak laa pulak. besar giler. dah le lebam.
tiba2 dah risau.. adush! macam mana nie?
hehe... dalam kepala otak mcm tu laa kan.
lagipun esok tu ade game basketball.
KONON~
macam dah takde org lain pulak nak ganti..
bajet jek... huhu..
bukan ape, Izzati Najihah nie semangat TELEKOM
rumah sukan tersayang.
so, bila dah risau
dengan semangatnya pergi cari org utk mengurut
adalah... seorang kakak ni..
akue slalu bermanja ngan die
die tolong urutkan...
semakin lama, jadi parah pulak.
makin teruk sampai jari tu 
mmg dah tak boleh genggam dan tak boleh tegak langsung
SAKIT!!!!!
nak mandi susah, nak lipat telekung susah, 
nak pakai baju susah, hmm... mcm2 lah susah
nasib baik tangan kiri
tadelah susah nak makan

tapi mmg sakitlah.
nasib baik bandage tu tolong mengurangkan kesakitan
waktu tengah game basketball
alhamdulillah, naib johan
tak sia-sia laa kot
by the way, kwn2, ustazah sume dah risau
dieorg suruh akue gi klinik
TAKNAK!!! MALAS!!!
bkn ape, dok kat klinik berjam2 nak tunggu
bosan....
tapi ustazah zurina paksa jugak
then pegi je laa
doktor kata, jari bengkak masuk angin
akue explain laa yg akue mengurut
jari akue makin bengkak dan teruk
doktor ketawa dan kata,
"salah tu, mmg lah jadi lagi teruk bila urut
PADAN MUKA! siapa suruh..."
akue sengih jek.
nasib baik doktor tu sporting. seronok jugak laa...
so, menurut doktor jari akue akan pulih
dalam masa 2minggu. lama~
dia bg laa painkiller utk tahan sakit
dalam mimpi laa... sampai ke tua akue takkan makan ubat tu
I hate pills...
nasib baik ade satu ubat tahan sakit yg kena isap atau kunyah
yang tu akue boleh makan. hehe....
and jari akue da okey sekarang!
just masih lagi tak boleh nak letupkan jari tu
still sakit skit. ntah laa...
THE END ;)

No comments:

Post a Comment