Friday, October 14, 2011

CORETAN SUKA2 SAJAA


hye! I feel so exciting with my friends.
kadangkala bile kite bersama kwn, kite jd lupe dunia
kite jadi seperti bkn diri kite yg sbnar
tetapi kadangkala bile kite bersama mereka
kwn itu sendiri lah yg mendengar luahan hati suka dan duka
merekalah penawar luka yg sentiasa buat kita gelak ketawa


buat masa sekarang akue masih lagi mencari kwn yg sejati
susah kan? mmg sgt susah sbnrnya utk mencari kwn sejati
kawan yg betul2 setia dgn kite
kwn yg sentiasa bersama kite susah senang dan suka duka
walau kite hidup berpuluh2 tahun sekali pun
belum tentu kite sudah betul2 jumpe kwn sejati
kini akue hampir meninggalkan usia menengah rendah
bg akue smpai form3 je laa akue boley tergedik2 lagi mcm budak2.
nnti dah form 4 kne matang sket
kene jadi contoh terbaik utk adik2 yg lain.
ouh! sudah semestinye akue akan rindu saat2 dlu.
perangai akue yg masih mcm kanak2. huhu~




this is my best friend
the most weird, funniest, and exciting friend.
we called her yaya!
walaupun nme sbnr die amelia. tak ke hot nme tu?
dr dlu smpai sekarang die lah satu2nye kwn baik akue yg suke enjoy
hidup die penuh gelak ketawa
walau apapun dalam gelak ketawa tu still terselit kedukaan
jadi akue jugalah yg kdg2 mndengar luahan hati die
pd masa yg same die jugalah yg buat akue ketawa
share hot story kat SKYPE. hehe [walaupun tak selalu]
sometimes dgn die jugak akue boleh minat english songs
akue layan jek. asalkan lagunye senonoh kan....?
the most important thing akue suke muffins mak die
so, delicious! hahah!
sedaaappp tau~
dan akue suke jugak bile tahun lepas
kelas 2 Satria 2010
die salah seorang jugalah yg paling semangat bekerjasama
dgn akue pasal lawatan kelas
semangat jugak nak buat jualan
asalkan kiteorg boley kumpul duit.


Nuur Izzati Fitri Nordin yg dlu kini digelar
DUDE!!!!
asalnye dr nme Fitri Arshad
sudah mereka berdua name lebih kurang jek
dua2 ade Fitri, sorang Fitri Nordin panggil dude
sorang lagi Fitri Arshad panggil dut mat dangdut
tp akue xselalu sgt panggil die dude
akue akan panggil gelaran tu bile perlu jek
especially klau nak jerit name die.
biasenye akue panggil die Izzati jek.
dr form1 dah biase panggil die izzati.
kiteorg dah 3 tahun kwn baik
smpai sekarang die xpernah lupekan akue
kiteorg selalu cerita masalah
tukar2 pendapat
kire mcm dlm ramai2 akue lagi rapat ngan die laa
kiteorg saling memahami dan saling memerlukan
susah senang xpernah lupe.
tinggal sekatil jek (^_^)
akue kat atas die kat bawah ;)
klau kat dorm kiteorg suke dgr MP3 dan nyanyi lagu lame same2
kebiasaannye die lah yg biase suke menyambungnye
kdg2 klau bercakap pun die tetibe menyanyi


Yang ini lagi sorang mcm akue jek
same rendah, same besar tapi tak same perangai laa
ego die tinggi tau.
so, jgn pernah rase nak cari pasal ngan die
sbb die mmg susah nak maafkan org
akue ngan die pun dah 3 tahun kwn baik
semenjak akue akue slalu tido dorm 20
kiteorg tido sekatil jek sebelah2.
kami peminat setia nasyid tanah air! hahah!
kiteorg berdua lah perangai yg paling mcm kanak2 ribena
ade mase matang sgt, ade masa kalah budak darjah satu
setelah akue ngan Izzati dude membuat kajian
tentang persahabatan kiteorg
nisa seorg budak yg perlukan dorongan
so, akue ngan Izzati perlu sentiasa di sisi nisa
nisa xboleh terlalu rapat dgn org lain
bkn nak halang die kwn dgn org lain
dan xmarah langsung pun
biarlah die berkawan
itu hak die
kiteorg bkn sesiapa sgt utk mengongkong die
kiteorg xde lah melampau sgt nak mengongkong hidup die
just die nie senang terpengaruh
jadi kami sentiasa disisi utk melindungi
ceyh~ yg penting akue syg kwn2 akue.




budak lelaki yg slalu kacau hidup akue
yg slalu bajet, kerek, kdg2 poyo sgt pun ade jugak
pada akue lah, klau die baik, sopan santun, suara macho sket
tentu ramai yg suke dgn die
sbb die punye fizikal dah ade gaye berkaliber
sekali pandang mmg mne2 perempuan yg xkenal dgn die,
akue rase senang cair
tp klau dah kenal perangai die
masyaAllah, tabarakallah!
hanya tuhan saja yg tahu
ade mase die okey laa. akue suke jugak berkwn dgn die
ade mase.... hhmm,... ko pandai2 laa tahan rasa sakit hati tu.
sejak akue ngan die satu kelas
die slalu kcau2 akue, sume bende yg buat die nak perhatikan
boleh dikatakan ape yg akue buat die nak comment laa
aduhai! tak senang di buatnye.
die slalu cakap akue dah berubah
maybe sbb die lah akue berubah
pd dia, dlu akue pendiam, xlayan lelaki sgt
tu lah, sape suruh kacau akue
nnti akue xlayan, kate akue sombong
kdg2 bile akue pendiam sgt, sume org akan pijak kepala akue
percaye lah.
hhmm... hari tu, pd malam kiteorg bermaafan sblum PMR
die gentle laa jugak kan mintak maaf kat perempuan
bile tibe die mintak maaf kat akue,
akue pun mintak maaf jugak kat die.
then akue tnye lah perangai pelik ape yg slalu akue buat
sbb die slalu ckp akue pelik, so akue tnye lah.
die xnak jawab. then akue tnye klau akue ade buat salah
bg tau lah ape salah akue
lastly, die ckp akue suke sgt buat muke comel
????????
pd die bile akue buat mcm tu lah
lg die rase cam aiihhh, aaiihh, aiihh
itu die yg ckp.
tp itu bukan salah akue,
akue xtau dan xsedar pun akue buat mcm tu
aish~ please... akue xsuke tergedik2 dpn lelaki
gedik2 dpn perempuan ade lah, lg2 ngan kwn baik akue.


pakcik sharel...
die pun perangai lebih kurang jek cam shahiran tu.
mereka satu kepala jek.
kdg2 die suke buat lawak hambar die
kiteorg satu kelas pun melayan je laa. kesian pulak kan...
hehe jahatnye akue! astaghfirullah al-azim
die hot laa jugak kan.
tp die slalu bajet hot.
die hot pun sbgai budak nakal yg bermasalah.
die glamour biasenye kat ustazah zurina, ustazah haryati,cikgu aziah
biase lah tu...
akue baru first time satu kelas ngan sharel dan shah
tu yg menulis pasal mereka
sbb akue tgh try mengenali perangai budak2 mcm mereka nie.
sblum akue terlmbat akue mintak maaf dlu laa ye kat korang
klau selama nie secara sedar atau tak akue mengutuk korang ke
sorry sangat2 hehe~




dulu die ibarat org asing dalam hidup akue
kenapa?
adalah sebabnye... rahsia
sblum nie die dah buat satu kesilapan
sehingga die rase sgt menyesal pada akue
die try menebus kesilapan die
dgn menjadi kwn yg baik utk akue
sbb akue jenis susah nak percaye lelaki
akue belum lagi jumpe lelaki yg senang pd mata akue utk memandang
ini bukan sesi cari jodoh eh.
awal lagi... ish3
mcm akue ckp td laa. kwn baik.
kadang2 rasa segan jugak kot
bile kwn baik dgn seorang lelaki
dan adakala akue sgt risau klau org memandang kiteorg sbgai couple
sume org pasti ckp itu ini.
fitnah saja. mmg tak sah ea klau hidup tanpa gossip???
tu sbb dlu akue pernah jauhkan dri dr dia.
sume nak ckp akue couple ngan die
smpai teacher aziah pun pkir akue ade afair ngan die
tak memasal jek







these are my sisters!
ini kakak kat skolah lah... yg baik ngan akue.
dlu akue suke beno kacau kak shuhadah johari nie.
kesian die asyik malu jek.
kdg2 akue pun rase bersalah mne tau die kecik hati ke kan...
kiteorg slalu share story.
mcm kakak ngan adik.
ye lah akue kan anak sulung, mne de kakak
kak farah najwa pun kdg2 melayan jek cerite akue
slalu jugak chat kat facebook
die dgn kisah die, akue pun dgn sinetron akue
kdg2 mintak pendapat die jugak bile akue de masalah
ye ah masu'llah laa katekan
hihi...

1 comment: