Friday, August 26, 2011

BEGITU CEPAT KAU PERGI SAYANG




Puisi Rindu Ramadan

Tak terasa Ramadan hampir pergi Tafakkur aku dan menangis Di bawah sejadah yang terbentang Betapa rindu yang akan mendera
Ketika Ramadan hampir pergi Dapatkah aku menggapai mu lagi Menemui mu, menjalankan ibadah dengan nikmat Kerana kerinduan terpendam di jiwa
Ketika Ramadan hampir pergi Sujud ampunan yang tak terhingga Ketika akan bergema Aidilfitri dipenjuru dunia menyambut dengan gembira
Ketika Ramadan hampir pergi Ingin rasa nya lebih dekat dengan Mu Dengan segala kekurangan Untuk menemui Mu dengan jiwa yang bersih Ya Rabb berilah hamba Mu ini untuk merasainya lagi hari hari yang indah didalamnya Dengan beribadah, bertadarus, bertarawikh dan lailatul Qadar Dengan kerinduan segenap jiwa


sedihnye... tahun nie akue tidak begitu merasai nikmat ramadhan yg sbnar. mungkin kerana terlalu risau dgn exam trial, atau sebaliknye. yg penting akue merasakan ramadhan kali ini begitu pantas berlalu. akue masih belum berpuas hati kerna kali ini akue dpt merasakan ibadahku tidak begitu dipenuhi dgn qiamullail, zikrullah, tilawah dan ibadah sunat yg lain. akue hanya mampu bgn beberapa mlm shj utk berqiamullalil. akue harap, salah satu dr mlm itu merupakan mlm lailatul qadar. akue harap sgt2.
seterusnye, semoga Allah menerima ibadah yg telah akue lakukan pd bulan ramadhan ini. akue harap stiap yg akue laksanakan bknlah perkara yg sia2 jika tidak diterima Allah...

so, raya nie maybe xseronok sgt sbb akue kene focus utk study. akue akan cube manfaatkan masa cuti nie supaya xmenyesal after PMR nnti. hhmm... study2 jgak tp klau ea pun nak usaha utk struggle jgn stress sgt ea najihah. awak tu klau dh stress mule laa migrane dtg melanda.


anyway, masih belum terlalu lambat utk ucap SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA... maybe sbb bg akue terlalu awal utk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kot~




hhmm...... baju raye dh beli... mule2 ingatkan nak pkai BIRU tahun nie... tetibe plak ibu nak tukar taste warna OREN.




No comments:

Post a Comment