Thursday, June 6, 2013

Khabar Gembira :D


with the name of Allah
the most gracious and the most merciful
assalamualaikum. wmt. wbt.

hei hei hei... hehe. tersenyum saya bila tengok gambar ni. isn't it? bangga kot, baru graduate dari USA. seronok jadi abang arieff. kepulangannya disambut oleh keluarga, orang kampung juga turut serta. alhamdulillah, kejap je dah empat tahun die dekat USA. nampak bezanya sebelum die fly dengan yang dah balik ni. dah tembam! haha. nak buat kenduri untuk dia, semua orang sibuk mengalahkan nak raya. kalau arwah nenek ada, mesti lagi meriah. teringat terus kat arwah nenek... hhmm... rindunya... 


dulu, setiap kali sebelum balik hostel, arwah nenek selalu pesan "belajar rajin-rajin. pastikan dapat keputusan yang terbaik dalam peperiksaan" itu jelaa ayat yang sama arwah nenek ulang. seriously tak tipu. memang tak lupa. tapi cuma aku je.., yang nak usaha atau tak. menangis bila kenang balik... tu sebab cerita pasal abang arieff, bila abang arieff balik ibu, makcik semua teringatkan arwah nenek. dulu, masa nak hantar abang arieff naik flight nenek ada sekali. menangis peluk peluk tau. sedih tengok nenek. * alamak yang menulis ni da mula sebak :')


tapi bukan dengan izin Allah, nenek  tak dapat sambut abang arieff balik. abang arieff, you should be proud. and i'm proud of you... menjadi pembakar semngat tau. hhmm.. sedih3. insyaallah, saya belajar betul betul untuk masa depan dan juga kebahagiaan keluarga. i wish i could fly. teringin jugak belajar dekat luar negara. dan boleh bawa khabar gembira bila balik Malaysia. seronok kann? haha. selama ni mengidam ke Jordan tapi wallahu ta'ala 'alam... saya tunggu perancangan Allah. dapat Australia ke, London pun best. haha. berangan laa. tapi kalau boleh nak rasa hidup kat negara timur sana. harap terjaga dengan suasana bi'ah solehah... ingat pesan arwah nenek especially, "belajar rajin-rajin. pastikan dapat keputusan yang terbaik dalam peperiksaan" :') insyaallah..

We can because we think we can. Keep on going follow your dreams and stay strong for the 5thYear :) 2013SPM StraightAPlus.

No comments:

Post a Comment