Friday, March 16, 2012

DOAKAN ANA...


with the name of Allah 
the most gracious and the most merciful
Assalamualaikum, wm. wbt.

as we know, we're gonna back to school!
setelah seminggu bercuti...
majoriti respons mereka begini,
"aarrgghh, masa.. 
tolonglah berjalan dengan lambat, merangkak pun takpe.."
*baru copy ayat someone kat FACEBOOK td.
ye laa cuti, dah nak habis... nie biasanya ayat budak hostel.
memang berat nak balik asrama

actually, ada jugak yg excited nak balik sekolah.
maybe sebab dia dah siap semua homework
*budak rajin....
atau mungkin... sebab...
dia tak siap homework. 
so, dia nak buat dengan kawan2 die.
*ada certain people,
 sangat memerlukan kawan tau dalam bab2 belajar nie. kesian die...
or maybe, excited nak balik sekolah sebab...
"ouh, I miss my friends! so, i'm excited back to school!"
ada jugak yg macam tu tau...

so, tak kisah laa apepun, selamat kembali ke sekolah :)
akue cuma berharap, 
akue akan kembali dengan semangat baru.
*bukan awal tahun je tau kene ada semangat baru
akue harap, 
akue akan menumpukan sepenuh perhatian 
kepada pelajaran
# taknak tidur2 dalam kelas... *insyaallah =.="
# even busy macam mana sekali pun, just COOL
# always isi masa lapang dengan perkara yg berfaedah
*akue biasanya kalau dah sakit kepala, suke termenung. 
tu sebab semua kerja tak jalan..
# taknak lagi dah, asyik tangguh2 kerja sekolah
# belajar betul2...
*please show that you can do it!

akue juga berharap,
akue akan melaksanakan setiap jawatan yg akue pikul
dengan sebaik mungkin...
*even jawatan tak besar mana pun, 
tp kene ada rasa tanggungjawab jugak
sebagai hamba Allah, sebagai seorang anak, 
sebagai seorang pelajar, sebagai seorang pengawas,
sebagai seorang BADAR, 
dan sebagai seorang rakan utk kawan2 akue.
semuanya ada tanggungjawab masing2..
kita sebagai salah seorang yang terpilih, kene redha...
*ada kaitan tak ekk? hahah!
as long as kita dah cuba,
dah berusaha utk melakukanya dengan sebaik mungkin
itu pun dah cukup bagus...
selebihnya kita serahkan pada siapa....?
kepada.......?
Allah swt... *pandai.... :D

so, doakan akue ALL THE BEST!
sentiasa diberi nikmat kesihatan 
*sekarang akue kerap migrane, lagi2 bila sangat stress
sentiasa dipermudahkan segala urusan
dan, sentiasa ditenangkan fikiran dalam setiap masalah.
hadapinya dengan senyuman:)




1 comment:

  1. DOAKAN KAMI, THE SENIORS JUGAK, next week. thanks :D

    ReplyDelete