Friday, March 29, 2013

I Just Don't Know Why


with the name of Allah the most gracious and the most merciful. assalamualaikum. wmt. wbt.
hey ladies and gentlemen. hee. how your days going on? is it okay or not okay. haha. me? is not okay. seriously. but i just don't know why. since yesterday, this heart is upset. really really upset. em. just look at that quotes. it's really making me strong. really strong enough to face everything. ayat melayu kata, peganglah pada ayat ni. buat awak jadi kuat selalu. sabar selalu dan tenang selalu. seriously saya tak tipu. kadang-kadang, KADANG-KADANG dan KADANG-KADANG, saya rasa serik untuk persoalkan segala ketentuan hidup kita. sebab makin kita persoalkan, the more you say why, the more you can cry. betul. dalam hidup ni saya paling takut untuk menangis pada perkara2 yang buat kita sakit. jadi, saya try untuk ready. ready to face everything. dalam gelak kita sebenarnya ada tangisan. gelak tu laa yang buat kita ready untuk menangis, kann? entahlah. itu cara saya. hee. people different. kalau nak apa yang kita suke, pertama kita kena sabar dengan apa yang kita benci. itu kata imam al-ghazali. belajar untuk sabar memang susah. tapi bile kita berjaya untuk sabar memang seronok. sebabnya Allah tunaikan apa yang Dia janji. ada ganjarannya untuk orang-orang yang sabar. so, cik cendawan. i know i can face it. menangislah selagi ianya buat awak kuat.

Thursday, March 28, 2013

Thanks Guys

with the name of Allah
the most gracious and the most merciful
assalamualaikum. wmt. wbt.



em. balik silat terus lepak ngan budak2 ni.
alhamdulillah seronok jugaa.
moga dalam keseronokan tu ada juga yg beri manfaat
yelaa. cuti saya pun kejap je. orang lain seminggu.
saya 3hari je. cuti ni tak dapat gi library pun.
rasa pelik pulak. entah apa laa khabar homework saya.
and my studies?? ouh. >.<
may God bless me for what i've done.
tyra. nurul. faz. radna. mekaseh eh huhahuha kita.
haha. kelakar laa korang.
akhirnya dapat juga saya rasa apa yang best sgt tengok wayang.
saya cabar dieorg tengok cerita hantu.
tapi sembunyi uh tak seram mana pun. haha.
but everything's okay laa.
balik dengan radna dah lewat kann. bas pun. haih.
gatal gatal lalu jalan jauh.
jenuh berdiri dalam panorama uh. like roller coaster.
saya tidur rumah kakak sayang saya je malam uh.
and sis, thanks for spending the night with me.
esok tu pun awak kerja. so, saya balik. :(
sedih pulak. sekejap je. tapi terima kasih lah
sebab teman saya tengok istanbul aku datang uh. hee.
and lastly, always and always do pray for me.