Sunday, October 16, 2011

2 SATRIA GATHERING


sebelum paper arab PMR, akue yaya, damia, amatullah ngan qila
terserempak ngan ustaz.
kiteorg pun ape lagi
ambil kesempatan bincang pasal lawatan sket2
when everything has been cormformed
hati pun rase lega kerana semuanya sudah dirancang dgn baik
so, 28.10.11 nie kiteorg gi lawatan ke kedah
kg ustaz tuh
wah mentang2 isteri die dah dihantar ke perak
kiteorg melayan ustaz le ek? sementare isteri die hampir bersalin.





pada malam hari terakhir PMR
kiteorg dgn semangatnye dtg ke rumah ustaz
untuk jamuan kelas kiteorg
dan pd hari yg sama allah telah takdirkan
SHAHIRA FARHANA jatuh toilet
cedera teruk tuh
akue yg gi teman die ke klinik
dari awal rawatan dan sesi menjahit lukenye akue perhatikan
serious xmemasal akue yg pucat bagai nak gile
kecut perut nie
tu lah paksa diri lagi nak tgk sume bnde tuh
but the important thing is
SHAHIRA FARHANA tak menangis
huhu! die sgt kuat. cool sajaa.
bagos2.
kesian jugak tgk die sbnrnye
tapi die still paksa diri nak dtg rumah ustaz tak sanggup nak tinggalkan jamuan
nasib baik boleh jalan sket2.
seronok jugak laa jamuan bersama kelas tahun lepas
rindu kot!
ustaz masak sedap pulak tu
tgk tu haa. yaya excited nak suapkan akue mee goreng masakan ustaz
yaya pun ape kurangnye, die jugak yang tlg gaulkan
okey aa tuh ade tolong sket2





perut sudah kenyang sambil rehat tengok gambo kahwin ustaz
comel2 belaka... so sweet!
ade yang part romantis
ustaz nizam dah le comel
lagi-lagi berpasangan dgn ustazah yg ayu gitu
akue suke tengok
mane taknye haa.. tu khusyuk lagi semuanye.




malam tu kenangan bagi kiteorg semua
tapi sedih jugak syimir xde dalam gmbar
die kurang sihat malam tu. alolololo... kesian SYAFAKALLAH!
sekurang2nye die datang jugak utk makan same ngan kiteorg
tak pe2 nnti kiteorg ade another moment together waktu lawatan nanti
i can't wait!
tak sabar rasanya...
setelah setahun menunggu apabila lawatan tahun lepas tertangguh

so, it is da time.... semoga selamat sampai di Kedah!

Friday, October 14, 2011

Aku Cemburu Ya Allah!

Di hening pagi,
Ketika sang suria masih lagi samar-samar memancarkan sinarnya,
Ketika dedaunan masih basah disirami embun,
Ketika seluruh alam masih lagi sunyi,
Diriku hanya bertemankan sepi.

Aku melihat alam ciptaan Allah,
Langit yg membiru dan terbentang luas,
Pokok-pokok hijau yang tidak henti berzikir kepada Allah,
Kerdil aku rasakan ketika berada di hadapanMu, ya Allah,
Aku tertunduk,
Tubir mata mula digenangi air jernih,
Aku hanyut dibawa bayangan minda.

Peristiwa-peristiwa semalam,
Seringkali menerjah minda,
Biarpun cuba dipadam dan dilupa,
Namun parut tidak akan pergi begitu sahaja,
Pengalaman hidup jauh dari jalan redhaNya,
Membuatkanku benar-benar derita,
Tidak mahu aku kembali melalui jalan yang sama.

Ya Allah, aku cemburu!
Aku cemburu kepada mereka,
Mereka yang mempunyai hati yg dipenuhi dengan cinta,
Cinta kepada siapa?
Cinta kepadaMu wahai Tuhan yg menciptakanku,
Jiwa mereka dihiasi dengan semangat jihad,
Hati mereka diterangi dengan nur cinta yang abadi,
Iman memenuhi kamar sanubari,
Jalan perjuangan sedia mereka tempuhi,
Walaupun mmpunyai ranjau yg melukai.

Segala dugaan yang mendatang,
Dengan tabah mereka lalui,
Setiap tohmahan dan cacian,
Tidak pula mereka peduli,
Kerana hati mereka begitu asyik,
Terleka dan tenggelam oleh manisnya cinta.

Sedang aku di sini,
Dalam kesamaran masih tercari-cari,
Ke manakah hala tuju diri,
Setiap kelemahan berdikit-dikit ku cuba baiki,
Membersihkan kembali segumpal darah yang bernama hati,
Iman yang baru mula untuk berbuah,
Aku rasa begitu payah untuk dipertahankan.

Betapa hebatnya peperangan,
Yang terjadi antara iman dan nafsu,
Terkadang aku berasa ingin berhenti,
Berhenti daripada meneruskan langkah ini,
Tetapi aku tahu,
Bukan mudah untuk menggapai cinta hakiki,
Pengorbanan dan kesakitan harus aku lalui,
Demi sebuah pengakhiran yang bahagia,
Iaitu sebuah tempat di syurga yang ku damba.

Hembusan bayu menyedarkanku kembali,
Ya Allahu Ya Rabbi,
CintaMu menjadi dambaanku,
Dalam keheningan pagi ini,
Aku menadahkan tangan,
Bemohon dan merayu kepadaMu,
Ampunkan segala dosa-dosaku,
Walaupun amat berat dugaan yang Engkau berikan,
Demi setitis cinta aku relakan,
Ya Allah berikanku kekuatan,
Amin ya Rabbal 'Alamin...

CORETAN SUKA2 SAJAA


hye! I feel so exciting with my friends.
kadangkala bile kite bersama kwn, kite jd lupe dunia
kite jadi seperti bkn diri kite yg sbnar
tetapi kadangkala bile kite bersama mereka
kwn itu sendiri lah yg mendengar luahan hati suka dan duka
merekalah penawar luka yg sentiasa buat kita gelak ketawa


buat masa sekarang akue masih lagi mencari kwn yg sejati
susah kan? mmg sgt susah sbnrnya utk mencari kwn sejati
kawan yg betul2 setia dgn kite
kwn yg sentiasa bersama kite susah senang dan suka duka
walau kite hidup berpuluh2 tahun sekali pun
belum tentu kite sudah betul2 jumpe kwn sejati
kini akue hampir meninggalkan usia menengah rendah
bg akue smpai form3 je laa akue boley tergedik2 lagi mcm budak2.
nnti dah form 4 kne matang sket
kene jadi contoh terbaik utk adik2 yg lain.
ouh! sudah semestinye akue akan rindu saat2 dlu.
perangai akue yg masih mcm kanak2. huhu~




this is my best friend
the most weird, funniest, and exciting friend.
we called her yaya!
walaupun nme sbnr die amelia. tak ke hot nme tu?
dr dlu smpai sekarang die lah satu2nye kwn baik akue yg suke enjoy
hidup die penuh gelak ketawa
walau apapun dalam gelak ketawa tu still terselit kedukaan
jadi akue jugalah yg kdg2 mndengar luahan hati die
pd masa yg same die jugalah yg buat akue ketawa
share hot story kat SKYPE. hehe [walaupun tak selalu]
sometimes dgn die jugak akue boleh minat english songs
akue layan jek. asalkan lagunye senonoh kan....?
the most important thing akue suke muffins mak die
so, delicious! hahah!
sedaaappp tau~
dan akue suke jugak bile tahun lepas
kelas 2 Satria 2010
die salah seorang jugalah yg paling semangat bekerjasama
dgn akue pasal lawatan kelas
semangat jugak nak buat jualan
asalkan kiteorg boley kumpul duit.


Nuur Izzati Fitri Nordin yg dlu kini digelar
DUDE!!!!
asalnye dr nme Fitri Arshad
sudah mereka berdua name lebih kurang jek
dua2 ade Fitri, sorang Fitri Nordin panggil dude
sorang lagi Fitri Arshad panggil dut mat dangdut
tp akue xselalu sgt panggil die dude
akue akan panggil gelaran tu bile perlu jek
especially klau nak jerit name die.
biasenye akue panggil die Izzati jek.
dr form1 dah biase panggil die izzati.
kiteorg dah 3 tahun kwn baik
smpai sekarang die xpernah lupekan akue
kiteorg selalu cerita masalah
tukar2 pendapat
kire mcm dlm ramai2 akue lagi rapat ngan die laa
kiteorg saling memahami dan saling memerlukan
susah senang xpernah lupe.
tinggal sekatil jek (^_^)
akue kat atas die kat bawah ;)
klau kat dorm kiteorg suke dgr MP3 dan nyanyi lagu lame same2
kebiasaannye die lah yg biase suke menyambungnye
kdg2 klau bercakap pun die tetibe menyanyi


Yang ini lagi sorang mcm akue jek
same rendah, same besar tapi tak same perangai laa
ego die tinggi tau.
so, jgn pernah rase nak cari pasal ngan die
sbb die mmg susah nak maafkan org
akue ngan die pun dah 3 tahun kwn baik
semenjak akue akue slalu tido dorm 20
kiteorg tido sekatil jek sebelah2.
kami peminat setia nasyid tanah air! hahah!
kiteorg berdua lah perangai yg paling mcm kanak2 ribena
ade mase matang sgt, ade masa kalah budak darjah satu
setelah akue ngan Izzati dude membuat kajian
tentang persahabatan kiteorg
nisa seorg budak yg perlukan dorongan
so, akue ngan Izzati perlu sentiasa di sisi nisa
nisa xboleh terlalu rapat dgn org lain
bkn nak halang die kwn dgn org lain
dan xmarah langsung pun
biarlah die berkawan
itu hak die
kiteorg bkn sesiapa sgt utk mengongkong die
kiteorg xde lah melampau sgt nak mengongkong hidup die
just die nie senang terpengaruh
jadi kami sentiasa disisi utk melindungi
ceyh~ yg penting akue syg kwn2 akue.




budak lelaki yg slalu kacau hidup akue
yg slalu bajet, kerek, kdg2 poyo sgt pun ade jugak
pada akue lah, klau die baik, sopan santun, suara macho sket
tentu ramai yg suke dgn die
sbb die punye fizikal dah ade gaye berkaliber
sekali pandang mmg mne2 perempuan yg xkenal dgn die,
akue rase senang cair
tp klau dah kenal perangai die
masyaAllah, tabarakallah!
hanya tuhan saja yg tahu
ade mase die okey laa. akue suke jugak berkwn dgn die
ade mase.... hhmm,... ko pandai2 laa tahan rasa sakit hati tu.
sejak akue ngan die satu kelas
die slalu kcau2 akue, sume bende yg buat die nak perhatikan
boleh dikatakan ape yg akue buat die nak comment laa
aduhai! tak senang di buatnye.
die slalu cakap akue dah berubah
maybe sbb die lah akue berubah
pd dia, dlu akue pendiam, xlayan lelaki sgt
tu lah, sape suruh kacau akue
nnti akue xlayan, kate akue sombong
kdg2 bile akue pendiam sgt, sume org akan pijak kepala akue
percaye lah.
hhmm... hari tu, pd malam kiteorg bermaafan sblum PMR
die gentle laa jugak kan mintak maaf kat perempuan
bile tibe die mintak maaf kat akue,
akue pun mintak maaf jugak kat die.
then akue tnye lah perangai pelik ape yg slalu akue buat
sbb die slalu ckp akue pelik, so akue tnye lah.
die xnak jawab. then akue tnye klau akue ade buat salah
bg tau lah ape salah akue
lastly, die ckp akue suke sgt buat muke comel
????????
pd die bile akue buat mcm tu lah
lg die rase cam aiihhh, aaiihh, aiihh
itu die yg ckp.
tp itu bukan salah akue,
akue xtau dan xsedar pun akue buat mcm tu
aish~ please... akue xsuke tergedik2 dpn lelaki
gedik2 dpn perempuan ade lah, lg2 ngan kwn baik akue.


pakcik sharel...
die pun perangai lebih kurang jek cam shahiran tu.
mereka satu kepala jek.
kdg2 die suke buat lawak hambar die
kiteorg satu kelas pun melayan je laa. kesian pulak kan...
hehe jahatnye akue! astaghfirullah al-azim
die hot laa jugak kan.
tp die slalu bajet hot.
die hot pun sbgai budak nakal yg bermasalah.
die glamour biasenye kat ustazah zurina, ustazah haryati,cikgu aziah
biase lah tu...
akue baru first time satu kelas ngan sharel dan shah
tu yg menulis pasal mereka
sbb akue tgh try mengenali perangai budak2 mcm mereka nie.
sblum akue terlmbat akue mintak maaf dlu laa ye kat korang
klau selama nie secara sedar atau tak akue mengutuk korang ke
sorry sangat2 hehe~




dulu die ibarat org asing dalam hidup akue
kenapa?
adalah sebabnye... rahsia
sblum nie die dah buat satu kesilapan
sehingga die rase sgt menyesal pada akue
die try menebus kesilapan die
dgn menjadi kwn yg baik utk akue
sbb akue jenis susah nak percaye lelaki
akue belum lagi jumpe lelaki yg senang pd mata akue utk memandang
ini bukan sesi cari jodoh eh.
awal lagi... ish3
mcm akue ckp td laa. kwn baik.
kadang2 rasa segan jugak kot
bile kwn baik dgn seorang lelaki
dan adakala akue sgt risau klau org memandang kiteorg sbgai couple
sume org pasti ckp itu ini.
fitnah saja. mmg tak sah ea klau hidup tanpa gossip???
tu sbb dlu akue pernah jauhkan dri dr dia.
sume nak ckp akue couple ngan die
smpai teacher aziah pun pkir akue ade afair ngan die
tak memasal jek







these are my sisters!
ini kakak kat skolah lah... yg baik ngan akue.
dlu akue suke beno kacau kak shuhadah johari nie.
kesian die asyik malu jek.
kdg2 akue pun rase bersalah mne tau die kecik hati ke kan...
kiteorg slalu share story.
mcm kakak ngan adik.
ye lah akue kan anak sulung, mne de kakak
kak farah najwa pun kdg2 melayan jek cerite akue
slalu jugak chat kat facebook
die dgn kisah die, akue pun dgn sinetron akue
kdg2 mintak pendapat die jugak bile akue de masalah
ye ah masu'llah laa katekan
hihi...

IT'S OVER! PMR ENDED =)


mcm xpercaye penilaian menengah rendah daa habis...
sekejap jek sbnarnye mase berlalu.
habis jek last paper arab tepat kol 10.40 a.m,
akue bunyikan jam loceng akue.
tapi entah kenape, xterase pun da "freedom"
maybe akue terlalu risau utk result paper lain kot.
it's hard for me to confident myself wether I can get 9A's or NOT!
siape xsedih klau semua org dh bagi harapan yg sangaaaaat tinggi
sekali kite menghampakan mereka.
so, akue xnak itu berlaku.... doakan akue dapat 9A ea.
Ya Allah, semoga kau makbulkan doaku ini...




bile PMR da selesai, apa mau buat?
no idea ~
last two days, habis paper PMR pdahal bru bape jam jek
kiteorg dah rase sangat la bosan.
nie baru bape jam, belom berminggu2. ea tak?
ye laa kan, dah xtau ape nak buat bosan la jadik nye.
kdg2 rase rindu nak blajar balik pun ade jugak.
tp xtau laa klau tetibe ckg suruh blajo, ko ngade2 xnak blajo.
aduhai~



bile bosan...
asyik dok ulang alik kat bilik guru, lalu lalang kat library,
tayang muka kat kelas sana sini...
adush! benar2 bosan. dok kelas termenung jek.
nasib baik ckg2 nie dah rancang mcm2 program utk kiteorg.
seronok laa jugak kan. xde laa bosan sgt.
yg paling penting, after PMR nie kiteorg byk buat kerja amal laa.
kami sgt2 diperlukan. whoahuuu!
seminggu lalu asyik bergotong-royong jek.
alhamdulillah boleh dpt pahala lebih sikit.
daripada hidup xtentu arah asyik tido jek...


budak form 3 sape xkenal...
paling excited nak balik rumah.
ape lagi, mereka2 nie enjoy laa.
ceyh~ mereka2 (???) akue bukan form 3 jugak ke?
macam biase laa. sume org nak release stress.
setelah berpenat lelah di sekolah.
berminggu2 xbalik. kene tahan pun nie utk kebaikan kiteorg jugak.
kiteorg dah xkesah. boleh dikatakan dah lali.
dah biasa laa xdpt balik.
it's okey. xmenyesal pun xdpt balik before pmr.
seronok jugak sbnrnye bile dok skolah, yg ade just kiteorg jek.
ade laa sedikit freedom kan.
sometimes, klau rase tension, mmg tension.
asyik blajo jek. naik migrane pun ade jugak. sabo je le.
tapi ini lah die kesempatannye. kite enjoy.




balik rumah xsah klau x online.
sume guarantee nak melayan facebook. haa layan laa sampai lebam.
xde sape nak halang. mentang2 dah merdeka.
hehe~
kebiasaannye klau dah slalu sgt layan fb, xsemua akan online.
mesti ade yg main game, PSP, playstation ke...
tak pun mesti ade punye yg hangout
ke MP and DP laa.



tapi bagi akue, akue xboleh terlalu enjoy.
risau jugak dgn result nie.
walaupun nak ambil result lmbat lagi. tapi i can feel da nervous now!
akue berdoa dan akue berharap sgt dapat 9A.
akue nak sgt tgk ibu gembire.
pada masa yg sama sbb akue xboley terlalu enjoy,
sekali sekala kene ingat diri ini.
bykkan beribadah, jangan lupe dunia. okey?
and another important thing
kene pkir jugak tahun depan.
akue dah form 4!!!!!!
wah~ hebat....
OMG! physics, add math, biology and blaa...blaa....

okey! hidup harus diteruskan.