Friday, August 26, 2011

IMAM MUDA=)



lately, i have been watching a tv show, IMAM MUDA. best laa juga. yang sangat menariknye walaupun dieorg masih muda, dieorg boley laksanakan setiap task, ujian amali dan praktikal mcm menguruskan jenazah, bg khutbah kat masjid, tangkap sindiket2 yang berkhalwat dan byk lagi laa. actually this tv show dihasilkan oleh Astro dengan bantuan dan kerjasama Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI), utk mencari IMAM muda yg terbaek di Malaysia! it's great right?
klau mcm nie akue pun boley jatuh cinta sbb mereka2 nie, berkredibiliti dalam memikul tanggungjawab di zaman penuh cabaran skrang nie. tgk laa dunia skrang, mcm2 jadi! ish3... ade yg murtad laa... percaye ajaran sesat senang2 mcm tu jek. mane boley! so, i'm really support this tv show...ade someone nie his very cute... imam muda Najdi. baru 20 tahun tau~ klau xsilap dlu die dr SMAP LABU... bagoskan? sbb masih ade golongan muda seperti die. this is how young Muslim are trying to make people closer to Allah.






"klau nak cari calon suami,
 cari macam dieorg" that's my verse

BEGITU CEPAT KAU PERGI SAYANG




Puisi Rindu Ramadan

Tak terasa Ramadan hampir pergi Tafakkur aku dan menangis Di bawah sejadah yang terbentang Betapa rindu yang akan mendera
Ketika Ramadan hampir pergi Dapatkah aku menggapai mu lagi Menemui mu, menjalankan ibadah dengan nikmat Kerana kerinduan terpendam di jiwa
Ketika Ramadan hampir pergi Sujud ampunan yang tak terhingga Ketika akan bergema Aidilfitri dipenjuru dunia menyambut dengan gembira
Ketika Ramadan hampir pergi Ingin rasa nya lebih dekat dengan Mu Dengan segala kekurangan Untuk menemui Mu dengan jiwa yang bersih Ya Rabb berilah hamba Mu ini untuk merasainya lagi hari hari yang indah didalamnya Dengan beribadah, bertadarus, bertarawikh dan lailatul Qadar Dengan kerinduan segenap jiwa


sedihnye... tahun nie akue tidak begitu merasai nikmat ramadhan yg sbnar. mungkin kerana terlalu risau dgn exam trial, atau sebaliknye. yg penting akue merasakan ramadhan kali ini begitu pantas berlalu. akue masih belum berpuas hati kerna kali ini akue dpt merasakan ibadahku tidak begitu dipenuhi dgn qiamullail, zikrullah, tilawah dan ibadah sunat yg lain. akue hanya mampu bgn beberapa mlm shj utk berqiamullalil. akue harap, salah satu dr mlm itu merupakan mlm lailatul qadar. akue harap sgt2.
seterusnye, semoga Allah menerima ibadah yg telah akue lakukan pd bulan ramadhan ini. akue harap stiap yg akue laksanakan bknlah perkara yg sia2 jika tidak diterima Allah...

so, raya nie maybe xseronok sgt sbb akue kene focus utk study. akue akan cube manfaatkan masa cuti nie supaya xmenyesal after PMR nnti. hhmm... study2 jgak tp klau ea pun nak usaha utk struggle jgn stress sgt ea najihah. awak tu klau dh stress mule laa migrane dtg melanda.


anyway, masih belum terlalu lambat utk ucap SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA... maybe sbb bg akue terlalu awal utk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kot~




hhmm...... baju raye dh beli... mule2 ingatkan nak pkai BIRU tahun nie... tetibe plak ibu nak tukar taste warna OREN.




PMR iz around da corner






whoah... sedar xsedar, pejam celik, bangun, tido sume PMR lagi 4minggu jek???
biar betul...???!!! ish3 tu laa dr dlu lg xsedar dri nak PMR daa. so, what you gonna do?
study laa sister! don't waste your time... let go with your problems. let it be. just be strong. stop thinking about your feelings... now, just focus for your big biG bIG BIG examinations!
ceyh~ gaya ckap mcm nak amek SPM jek. huhu!

relax~ bak kata abg2 n akak2 nie, PMR je pun... [dush! bg dieorg mmg le senang. dh lepas~]
xpe2... it's okey. you can do it Najihah!
chaiyok gha~~~ ko dh ade improvements sket kan...
dlu exam slalu beno dpt D. skrang trial?
alhamdulillah D dh berubah jd B kan.... so, that's mean you can do it.
xmustahil drpd B tu ko akan usaha utk tukar jd A.

go jiha...! ko boley~ ko nak 9A kan...? cuti raye nie, blajo~ awal2 lg ckg Malita dh pesan
"raya pertama, enjoy laa puas2. hari len BLAJO!"
xpe ckg, demi kejayan yg begitu diberi harapan, sye sanggup. ceyh~ dan2...~
anyway, goodluck form 3.! let's do our best.
alang2 nie akue nak mintak maaf dr hujung tudung hingga hujung stokin klau slame nie akue ade buat salah ke, (bkn KLAU mmg ade pun. ye laa stiap manusia buat silap)
so, akue mintak maaf ea. sorry sgt2.
maafkan akue! mesti byk dosa akue pd korang kan? one more time.
I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY!
GOODLUCK
USAHA + DOA + TAWAKAL
dgn izin Allah, Dia sentiasa bersama utk membantu kita.